Magazin online Alukönigstahl România

1. Definitii
AKS SRL- Societatea ALUKÖNIGSTAHL SISTEME DE ALUMINIU, OTEL SI PLASTIC SRL, cu sediul in Bucuresti, B-dul Unirii nr 64, bloc K4, sector 3, CUI RO7025541, J40/913/1995, organizata in baza legii romane.
DOCUMENT – prezentele Termeni si Conditii
SITE – Domeniul aksmagazin.ro si subdomeniile acestuia, incluzand dar nelimitandu-se la site-ul public disponibil.
SERVICIU – serviciul de comert electronic condus exclusiv pe portiunile public disponibile ale SITEULUI, in sensul acordarii posibilitatii CLIENTULUI sa contracteze produse si/sau servicii folosind mijloace exclusiv electronice, incluzand si alte mijloace de comunicare la distanta (ex. e-mail, telefoni).
CONTINUT are urmatoarea definitie:
•             toate informatiile publicate de AKS SRL pe SITE si care pot fi vizitate, vizualizate sau altfel accesate prin utilizarea unui echipament electronic (ex. computer, laptop, telefon, Ipad, etc);
•             continutul oricarui e-mail trimis MEMBRILOR, UTILIZATORILOR sau CLIENTILOR sai de catre AKS SRL prin mijloace electronice si/sau orice alt mijloc de comunicare disponibil;
•             orice informatie comunicata prin orice mijloc de catre un angajat al AKS SRL UTILIZATORULUI sau CLIENTULUI, conform informatiilor de contactare, specificate sau nu de catre acesta;
•             informatii legate de produsele, serviciile si/sau preturile practicate de AKS SRL intro anumita perioada;
•             informatii legate de produsele, serviciile si/sau preturile practicate de catre un tert cu care AKS SRL are incheiate contracte de parteneriat, intro anumita perioada;
•             date referitoare la AKS SRL, angajati ai AKS SRL, alte produse comercializate de AKS SRL prin alte modalitati in afara de comertul electronic, sau alte date ale acesteia.
MEMBRU – Persoana fizica sau juridica de drept public sau privat care are sau obtine acces la CONTINUT, prin orice mijloc de comunicare (electronic, telefonic, etc) sau in baza unui acord de utilizare intre AKS SRL si acesta si care necesita crearea si utilizarea unui CONT.
CONT – ansamblul format dintro adresa de e-mail si o parola care permit unui singur MEMBRU accesul la zone restrictionate ale SITEULUI prin care se face accesul la SERVICIU.
CLIENT sau UTILIZATOR- Persoana fizica sau juridica de drept public sau privat care are sau obtine acces la CONTINUT si SERVICIU, ulterior crearii CONTULUI de MEMBRU.
CONTRACT la distanta – conform definitiei cuprinse in O.G. 130/2000 art. 2 lit.a.: contractul de furnizare de produse sau servicii incheiat intre un comerciant si un consumator, in cadrul unui sistem de vanzare organizat de catre comerciant, care utilizeaza in mod exclusiv, inainte si la incheierea acestui contract, una sau mai multe tehnici de comunicatie la distanta;
NEWSLETTER / ALERTA – mijlocul de informare periodic, exclusiv electronic, asupra produselor, serviciilor si/sau promotiilor desfasurate de catre AKS SRL intr-o anumita perioada, fara nici un angajament din partea AKS SRL cu referire la informatiile continute de acesta.
TRANZACTIE – incasare sau rambursare a unei sume, rezultata din vanzarea unui produs / serviciu de catre AKS SRL catre Client, prin ordin de plata sau ramburs la primirea coletului.
2. Informatii generale
2.1. Documentul stabileste termenii si conditiile de utilizare ai siteului/continutului/serviciului de catre Membru sau Client, in cazul in care acesta nu dispune de un alt acord de utilizare valid, incheiat intre AKS SRL si acesta.
2.2. Folosirea, inclusiv dar nelimitandu-se la accesarea, vizitarea si vizualizarea, continutului/serviciului, implica aderarea membrului sau clientului la prezentele termeni si conditii in afara de cazul in care continutul respectiv nu are conditii de folosire distinct formulate.
2.3. Accesul la serviciu se face exclusiv prin accesarea siteului public disponibil www.aksmagazin.ro.
2.4. Prin folosirea siteului/continutului/serviciului, Membrul sau Clientul este singurul responsabil pentru toate activitatile care decurg prin folosirea acestuia. De asemenea, acesta raspunde pentru orice daune materiale, intelectuale sau electronice sau de orice alta natura produse siteului, continutului, serviciului, AKS SRL sau oricarui tert cu care AKS SRL are incheiate contracte, in conformitate cu legislatia romana in vigoare.
2.5. In cazul in care Utilizatorul sau Clientul nu este de acord si/sau nu accepta si/sau isi revoca acceptul dat pentru document:
•             2.5.1. Acesta renunta la: accesul la serviciu, alte servicii oferite de AKS SRL prin intermediul site-ului, primirea newslettere-lor/alertelor si/sau comunicarilor din partea AKS SRL de orice natura (electronic, telefonic, etc), fara nicio garantie ulterioara din partea AKS SRL .
•             2.5.2 AKS SRL va sterge toate datele care fac referire la acesta din baza sa de date, fara nicio obligatie ulterioara a vreunei parti fata de cealalta sau fara ca vreo parte sa poata sa pretinda celeilalte daune-interese.
•             2.5.3. Poate reveni in orice moment asupra deciziei sale de a nu fi de acord si/sau a nu accepta documentul, sub forma in care acesta va fi disponibil in acel moment.
2.6. Clientul / Membrul poate reveni in orice moment asupra deciziei sale de a fi de acord si/sau a accepta documentul, sub forma in care acesta va fi disponibil in acel moment.
2.7. Pentru a-si exercita dreptul prevazut la art 2.5, acesta poate sa contacteze AKS SRL , sau sa foloseasca legaturile din continutul primit de la AKS SRL destinate acestui scop.
2.8. Clientul nu poate sa revoce acordul exprimat in favoarea documentului pe perioada derularii unui Contract sau pana in momentul in care acesta nu va achita contravaloarea tuturor Contractelor neonorate fata de AKS SRL .
2.9. In cazul in care Clientul a achitat contravaloarea tuturor Contractelor neonorate fata de AKS SRL si isi revoca acordul exprimat in favoarea documentului pe perioada derularii unei Comenzi, AKS SRL va anula Comanda acestuia conform prezentului Document, fara nicio obligatie ulterioara a vreunei parti fata de cealalta sau fara ca vreo parte sa poata sa pretinda celeilalte daune-interese.
2.10. Acest site este adresat doar Membrilor care au cel putin 18 ani, care s-au inregistrat corespunzator si care nu au fost suspendati sau inlaturati de catre AKS SRL , indiferent de care ar fi motivul. Posibilitatea de a comanda online este disponibila doar persoanelor cu domiciliul in Romania. Devenind Membru, denotati faptul ca aveti varsta legala.
3. Continut si drept de proprietate
3.1. Intregul continut al site-ului aksmagazin.ro ,incluzand dar nelimitandu-se la logo, text, detalii si desene tehnice, imagini statice, imagini dinamice, si/sau continut multimedia, daca nu este mentionat altfel, este proprietatea ALUKÖNIGSTAHL SISTEME DE ALUMINIU, OTEL SI PLASTIC SRL.
Legislatia privind dreptul de autor, marcile inregistrate si alte drepturi de proprietate protejeaza continutul site-ului.
3.2. Continutul site-ului aksmagazin.ro nu poate fi reprodus, modificat, transferat, publicat, afisat, copiat, transmis sau înregistrat sub nici o forma si folosind orice tip de mijloace,de catre Client sau de catre alte persoane care acceseaza site-ul, dar nelimitându-se la acestea, si nu poate fi folosit pentru a crea materiale derivate din acesta fara acordul prealabil, în scris, al ALUKÖNIGSTAHL SISTEME DE ALUMINIU, OTEL SI PLASTIC SRL.
3.3. Orice continut la care Membrul sau Clientul are si/sau obtine acces prin orice mijloc, se afla sub incidenta documentului, in cazul in care continutul nu este insotit de un acord de utilizare specific si valid incheiat intre AKS SRL si acesta, si fara nici o garantie implicit sau expres formulata din partea AKS SRL cu referire acel continut.
3.4. Membrul sau Clientul poate copia, transfera si/sau utiliza continut numai in scopuri personale sau non-comerciale, numai in cazul in care acestea nu intra in conflict cu prevederi ale documentului.
3.5. In cazul in care AKS SRL confera Membrului sau Clientului dreptul de a utiliza sub forma descrisa intr-un acord de utilizare distinct, un anumit continut, la care Membrul are sau obtine acces in urma acestui acord, acest drept se extinde numai asupra acelui sau acelor continuturi definite in acord, numai pe perioada existentei acestuia sau acestor continuturi pe site sau al perioadei definite in acord, conform conditiilor definite in acord, in cazul in care acestea exista si nu reprezinta un angajament contractual din partea AKS SRL pentru respectivul Membru, Client sau oricare alt tert care are/obtine acces la acest continut transferat, prin orice mijloc si care ar putea fi sau este prejudiciat in orice mod de pe urma acestui continut, in timpul sau dupa expirarea acordului acordului de utilizare.
3.6. Nici un continut transmis catre Membru sau Client, prin orice mijloc de comunicare (electronic, telefonic, etc) sau dobandit de acesta prin accesare, vizitare si/sau vizualizare nu constituie o obligatie contractuala din partea AKS SRL si/sau al angajatului AKS SRL care a mijlocit transferul de continut, in cazul in care aceasta exista, fata de respectivul continut.
3.7. Orice utilizare a continutului in alte scopuri decat cele permise expres prin document sau de acordul de utilizare care il insoteste, in cazul in care acesta exista, este interzisa.
4. Date de contact
4.1. AKS SRL publica pe site datele complete si corecte de identificare si contactare a sa de catre Client sau Membru.
4.2. Prin utilizarea formularului de contact sau al serviciului prezent pe site, Membrul sau Clientul permite AKS SRL sa il contacteze prin orice mijloc disponibil incluzand si mijloace electronice.
4.3. Completarea partiala sau integrala a formularului de contact si trimiterea acestuia nu reprezinta in nici un fel un angajament din partea AKS SRL de a contacta Membrul sau Clientul.
4.4. Accesarea site-ului, folosirea informatiilor prezentate in cadrul acestuia, vizitarea paginilor sau trimiterea de email-uri sau notificari adresate AKS SRL se realizeaza in mod electronic, telefonic, sau orice alt mod de comunicare disponibil Membrului sau Clientului si AKS SRL , considerandu-se astfel ca acesta consimte primirea notificarilor din partea AKS SRL in modalitate electronica si/sau telefonica, incluzand si comunicari prin email sau prin anunturi pe site.
4.5. AKS SRL isi rezerva dreptul de a nu raspunde tuturor solicitarilor de orice natura, primite prin orice mijloc de comunicare (electronic, telefonic, etc).
5. Newslettere si alerte
5.1. In momentul in care Membrul sau Clientul isi creaza un cont pe site, prin acceptarea termenilor si conditiilor este de acord implicit sa primeasca newslettere si/sau alerte din partea AKS SRL . Pentru a se dezabona de la newsletter, Membrul sau Clientul poate utiliza una din variantele descrise la punctul. 5.3
5.2. Datele preluate de la Membru sau Client in scopul expedierii newslettere-lor si/sau alertelor pot si vor fi folosite de catre AKS SRL in limitele Politicii de confidentialitate.
5.3. Renuntarea la primirea newslettere-lor si/sau alertelor de catre Membru sau Client se poate face in orice moment:
•             5.3.1. Folosind legatura special destinata din cadrul oricaror newslettere si/sau alerte primite.
•             5.3.2. Prin modificarea acceptului sau de a primi newslettere si/sau alerte si folosind pagini din zonele restrictionate, prin folosirea contului.
•             5.3.3. Prin contactarea AKS SRL , conform cu informatiile de contactare, si fara nicio obligatie ulterioara a vreunei parti fata de cealalta sau fara ca vreo parte sa poata sa pretinda celeilalte daune-interese.
5.4. Renuntarea la primirea newslettere-lor si/sau alertelor nu implica renuntarea la acceptul dat pentru document.
5.5. AKS SRL isi rezerva dreptul de a selectiona persoanele carora le va trimite newslettere si/sau alerte cat si dreptul de a elimina din baza sa de date orice Membru sau Client care si-a exprimat anterior consimtamantul de a primi newslettere si/sau alerte, fara nici un angajament ulterior din partea AKS SRL , sau a vreunei notificari prealabile a acestuia.
5.6. AKS SRL nu va include in newslettere si/sau alerte transmise Membrului sau Clientului, nici un alt fel de material publicitar sub forma de continut care sa faca referire la vreun tert care nu este partener al AKS SRL , la momentul expedierii newslettere-lor si/sau alertelor.
6. Confidentialitate
6.1. AKS SRL colecteaza date cu caracter personal si date cu caracter special (CNP), pe paginile siteurilor sale, numai cu acordul voluntar al Membrului sau al Clientului, in urmatoarele scopuri:
•             validarea, expedierea si facturarea comenzilor catre acesta;
•             rezolvarea anularilor sau a problemelor de orice natura referitoare la o comanda sau un contract, la serviciile sau produsele achizitionate de catre acesta;
•             pentru a asigura accesul acestuia la serviciu;
•             trimiterea de newslettere si/sau alerte periodice, in format exclusiv electronic;
•             contactarea acestuia, la cererea sa voluntara;
•             contactarea acestuia, in chestiuni de Relatii cu Clientii;
•             scopuri statistice.
6.2. AKS SRL poate sa colecteze involuntar si alte date (adresa IP, ora vizitei, locul de unde se face accesul, nume si versiune browser internet, sistem de operare, inclusiv alti parametri) furnizati de catre browserul internet prin intermediul caruia se face accesul la site si pot fi folosite de catre AKS SRL pentru a imbunatati serviciile oferite Clientilor sau Utilizatorilor sai, sau cu scop statistic; exceptie face cazul in care sunt incalcate prevederi ale documentului, in eventualitatea cazului in care rezultatul actiunilor Membrului/Clientului contravine intereselor sau produce pagube de orice natura de partea AKS SRL si/sau al eventualilor terti cu care AKS SRL are contracte de parteneriat in acel moment.
6.3. Clientul are dreptul de a se opune colectarii datelor sale personale si sa solicite stergerea acestora, revocandu-si astfel acordul dat pentru document, si renuntand astfel la orice drept implicit specificat in acesta si fara nicio obligatie ulterioara a vreunei parti fata de cealalta sau fara ca vreo parte sa poata sa pretinda celeilalte daune-interese, dar numai in conformitate cu art. 2.8.
6.4. Pentru exercitarea drepturilor cf art. 6.3, Clientul sau Membrul se va adresa AKS SRL, conform datelor de contact disponibile pe site, valabile la acea data.
6.5. Folosindu-se de formularele disponibile pe site, Clientul sau Membrul are dreptul de a modifica datele pe care le-a declarat initial pentru a reflecta orice modificare survenita, in cazul in care aceasta exista.
6.6. Politica de confidentialitate AKS SRL se refera doar la datele furnizate voluntar de catre Client sau Membru exclusiv pe site. AKS SRL nu raspunde pentru politica de confidentialitate practicata de catre oricare alt tert la care se poate ajunge prin legaturi, indiferent de natura acestora, in afara siteului.
6.7. AKS SRL se obliga ca datele colectate ale Clientului/Membrului sa fie folosite numai in conformitate cu scopurile declarate si sa nu faca publica, sa vanda, inchirieze, licentieze, transfere, etc. baza de date continand informatii referitoare la datele cu caracter personal sau special ale Membrului/Clientului vreunui tert neimplicat in indeplinirea scopurilor declarate.
6.8. Exceptie face situatia in care transferul/accesarea/vizualizarea/etc este ceruta de catre organele abilitate in cazurile prevazute de reglementarile in vigoare la data producerii evenimentului.
6.9. AKS SRL garanteaza ca datele personale ale unui Client/Utilizator, colectate prin intermediul formularului de contact, vor fi folosite numai pana la solutionarea problemei comunicate de acesta, dupa care vor deveni date cu caracter exclusiv statistic.
6.10. AKS SRL nu raspunde pentru defectiunile care pot periclita securitatea serverului pe care este gazduita baza de date care contine aceste date.
6.11. Conform cerintelor Legii nr. 677/2001 pentru protectia persoanelor cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal si libera circulatie a acestor date, modificatã si completatã si ale Legii nr. 506/2004 privind prelucrarea datelor cu caracter personal si protectia vietii private în sectorul comunicatiilor electronice, Aksmagazin.ro are obligatia de a administra în conditii de sigurantã si numai pentru scopurile specificate, datele personale pe care ni le furnizeaza Utilizatorii/Clientii.

6.12. Politica noastra de confidentialitate vizeaza strict aksmagazin.ro.

6.13. Aksmagazin.ro si proprietarul acestuia, nu sunt responsabili sub nici o forma pentru relatiile sau consecintele acestor relatii, nelimitandu-se la achizitii, participari la concursuri, promotii, promovari, sau orice alt tip de relatie care poate aparea intre Client si oricare dintre cei care isi fac reclama directa sau indirecta prin intermediul site-ului aksmagazin.ro.
7. Politica de vanzare online
7.1. Accesul la serviciu
•             7.1.1. Accesul la serviciu este permis oricarui Membru care poseda sau isi creeaza un cont.
•             7.1.2. Pentru a i se permite accesul la serviciu, Membrul va trebui sa accepte prevederile documentului.
•             7.1.3. AKS SRL poate limita accesul clientului la serviciu, in functie de comportamentul sau anterior.
•             7.1.4. Este interzisa partajarea unui cont intre mai multi clienti.
•             7.1.5. In situatia in care se descopera accesari de acest gen, AKS SRL isi rezerva dreptul de a anula sau a suspenda accesul clientului la continut sau serviciu.
7.2. Produse si servicii
•             7.2.1. AKS SRL poate publica pe site informatii despre produse, servicii si/sau promotii practicate de catre acesta sau de catre oricare alt tert cu care AKS SRL are incheiate contracte de parteneriat, intr-o anumita perioada si in limita stocului disponibil.
•             7.2.2.AKS SRL poate publica pe site si informatii despre produse, servicii si/sau promotii practicate de catre acesta in afara Serviciului de comert electronic, respectiv comercializarea altor produse exclusiv din depozitul AKS SRL.
•             7.2.3. AKS SRL poate limita capacitatea de achizionare a unor produse sau servicii disponibile pe site la un moment dat, unuia sau mai multor Clienti.
•             7.2.4. Toate preturile aferente produselor sau serviciilor prezentate pe site sunt exprimate in lei (RON) includ TVA.
•             7.2.5.Toate preturile aferente produselor sau serviciilor prezentate pe site pot fi periodic actualizate/modificate de catre AKS SRL.
•             7.2.6. Facturarea produselor achizitionate se face exclusiv in RON.
•             7.2.7. Plata produselor/serviciilor comandate de Client online se face conform art 7.4.13.
•             7.2.8. In cazul platilor prin banca, AKS SRL nu este / nu poate fi facuta responsabila pentru niciun alt cost suplimentar suportat de client, incluzand dar nelimitandu-se la comisioane bancare, comisioane de conversie valutara aplicate de catre banca Clientului, in cazul in care moneda de plata a acestuia difera de RON. Responsabilitatea pentru aceasta actiune o poarta numai clientul.
•             7.2.9. Toate informatiile folosite pentru descrierea produselor si/sau serviciilor disponibile pe site (texte / imagini statice / dinamice / prezentari multimedia / etc) nu reprezinta o obligatie contractuala din partea AKS SRL , acestea fiind cu titlu de prezentare.
•             7.2.10. In descrierea produselor si/sau serviciilor AKS SRL isi rezerva dreptul de a utiliza si alte produse (accesorii / etc) care pot sa nu fie incluse in costurile produselor respective.

7.3. Valabilitatea ofertei
•             7.3.1. AKS SRL isi rezerva dreptul de a modifica preturile practicate pentru produsele si/sau serviciile disponibile pe site fara notificarea in prealabil a Membrului sau Clientului.
•             7.3.2. Pretul de achizitie al produselor si serviciilor este cel din momentul emiterii comenzii, in limita stocului disponibil.
•             7.3.3. Pretul de achizitie al produselor si serviciilor aflate la promotie este cel din momentul emiterii comenzii, in limita stocului disponibil si/sau al perioadei promotionale, in cazul in care aceasta este definita.
•             7.3.4. Pretul de achizitie al produselor sau serviciilor dintr-o comanda emisa nu se poate modifica la un moment ulterior emiterii acesteia decat cu acordul partilor.
•             7.3.5. Pretul de achizitie al produselor si/sau serviciilor dintr-un contract onorat nu se poate modifica.
•             7.3.6. Clientul poate modifica sau anula comanda, in termen de maxim 24 de ore de la validarea comenzii pe site, prin transmiterea catre AKS SRL a unui email la adresa contact@aksmagazin.ro cu privire la modificarea sau anularea comenzii.
•             7.3.7. Clientul poate modifica sau anula comanda atunci cand este contactat de catre AKS SRL conform art 7.4.7.
•             7.3.8. Clientul poate renunta la produsele si/sau serviciile achizitionate prin contract, conform art. 7.7.
7.4. Comanda online si plata produselor
•             7.4.1. Clientul poate efectua comenzi de produse comercializate la un moment dat, exclusiv pe site.
•             7.4.2. Prin finalizarea si validarea comenzii Clientul consimte ca toate datele furnizate de acesta, necesare procesului de cumparare, sunt corecte, complete si adevarate la data plasarii comenzii, denumita in cadrul acestui document si comanda emisa.
•             7.4.3. Prin finalizarea si validarea comenzii, Clientul consimte ca AKS SRL poate sa il contacteze in urmatoarele scopuri / situatii, prin orice mijloc disponibil / agreat de AKS SRL , in functie de scop/situatie:
o             7.4.3.1. Neacceptarea de catre banca a tranzactiei, in cazul platii cu ordin de plata;
7.4.3.2. Stabilirea de comun acord a datelor de facturare
o             7.4.3.3. Validarea disponibilitatii produselor si a cantitatilor comandate de Client o             7.4.3.4. Validarea de catre Client a contravalorii comenzii efectuate, conform art. 7.4.3.3, si incluzand in functie de situatie si alte servicii cu valoare adaugata (i.e. transport, etc)
o             7.4.3.5. Stabilirea de comun acord a detaliilor de livrare a produselor.
7.4.4. AKS SRL poate denunta automat comanda efectuata de catre Client, fara nicio obligatie ulterioara a vreunei parti fata de cealalta sau fara ca vreo parte sa poata sa pretinda celeilalte daune-interese, in urmatoarele cazuri:
o             7.4.4.1. neacceptarea de catre banca a tranzactiei, in cazul platii cu ordin de plata;
o             7.4.4.2. neplata catre curier a contravalorii comenzii livrate si/sau a transportului , in cazul livrarii cu plata ramburs.
o             7.4.4.3. datele furnizate de catre Client, pe site sunt incomplete sau incorecte
o             7.4.4.4. activitatea Clientului pe site poate si/sau produce daune de orice natura de partea AKS SRL si/sau partenerilor acestuia
o             7.4.4.5. fara nicio justificare.
•             7.4.5. Clientul poate anula o comanda efectuata, atunci cand este contactat conform art. 7.4.7. sau conform art 7.3.6. Anularea comenzii se va transmite pe e mail la adresa contact@aksmagazin.ro .
•             7.4.6. In cazul in care Clientul renunta in termenul si conditiile mentionate la art. 7.4.5 la o comanda efectuata cu plata prin ordin de plata si in care banca a autorizat tranzactia bancara, in sensul virarii in contul AKS SRL a contravaloarii produselor si serviciilor comandate de catre acesta, suma aceasta va fi returnata de catre AKS SRL in 72 de ore de la data la care AKS SRL a luat la cunostinta acest fapt.
•             7.4.7. In cazul in care toate sau unele produse comandate de catre Client nu sunt disponibile pe stoc, AKS SRL va informa clientul asupra acestui fapt si in cazul in care comanda a fost efectuata cu plata prin ordin de plata si suma a fost virata si inregistrata in contul AKS SRL, se va dispune returnarea in contul Clientului a contravalorii acestor produse in 72 de ore de la data la care AKS SRL a luat la cunostinta acest fapt.
•             7.4.8. In cazul in care clientul a ales metoda de plata prin ordin de plata, iar contravaloarea produselor/serviciilor comandate a fost virata de banca si inregistrata in contul AKS SRL, Clientul are dreptul de a modifica continutul comenzii sale in termen de maxim 24 de ore de la lansarea comenzii si/sau cand este contactat de catre AKS SRL conform art 7.4.3. sau conform art.7.4.7, in limita valorii tranzactiei efectuate, respectiv a sumei incasate de AKS SRL.
•             7.4.9. In cazul in care Clientul si-a modificat Comanda conform art 7.4.8, iar contravaloarea noii sale comenzi este mai mica decat contravaloarea produselor/serviciilor comandate initial, AKS SRL va dispune returnarea in contul Clientului a valorii diferentei dintre contravaloarea comenzii initiale si a noii comenzi, in 72 de ore de la data la care AKS SRL a luat la cunostinta acest fapt.
•             7.4.10. Din momentul in care Clientul valideaza contravaloarea comenzii efectuate si AKS SRL informeaza Clientul cu privire la comanda sa validata, comanda acestuia devine Contract la Distanta, cf. O.G. 130/2000 art. 2.
•             7.4.11. Detaliile de livrare a produselor incluzand dar nelimitandu-se la timpul necesar livrarii nu constituie o obligatie contractuala din partea AKS SRL , fara ca vreo parte sa poata sa pretinda celeilalte daune-interese, in cazul in care oricare parte poate fi sau este prejudiciata in orice mod de pe urma incalcarii acestora.
•             7.4.12. In cazul in care un Client isi modifica datele personale, folosind formularele disponibile pe site, toate contractele in derulare existente la acel moment, isi pastreaza datele definite/acceptate de catre Client inainte de momentul modificarii.
•             7.4.13. Plata produselor comandate de Client online, se poate face la alegere astfel:
a)-Plata prin ordin de plata, precizand Beneficiarul ALUKÖNIGSTAHL SISTEME DE ALUMINIU, OTEL SI PLASTIC SRL, direct in contul de mai jos :
……………………………………………………………………………
Mentionand la detalii de plata numarul comenzii generat automat dupa finalizare comanda. In acest caz, se va achita curierului, la primirea coletului, doar pretul transportului, iar curierul va emite chitanta.
b)-Plata ramburs la primirea coletului. In acest caz Clientul va primi de la curier o chitanta pentru plata produselor comandate si o chitanta pentru pretul transportului.

7.5. Transport
•             7.5.1. Clientul are la dispozitie o singura modalitate de transport a produselor/serviciilor achizitionate, respectiv prin intermediul unei firme de curierat rapid (Urgent Curier).
7.5.2. Livrarile se vor efectua in medie in 3-5 zile lucratoarede la plasarea comenzii. In cazul in care produsul nu poate fi livrat, AKS SRL se obliga sa informeze Clientul despre aceasta indisponibilitate, iar sumele pe care acesta le-a varsat ca plata vor fi rambursate de catre AKS SRL in termen de 72 ore.
7.5.3. Taxa de transport se calculeaza in functie de adresa de livrare, volumul si greutatea produselor ce urmeaza a fi livrate si este vizualizata la efectuarea comenzii on-line separat de pretul produselor.
7.5.4. Taxa de transport se achita de catre Client direct curierului la primirea produselor comandate.
7.6. Calitate si garantii
•             7.6.1. Anumite produse pot beneficia de o garantie contractuala si acest lucru va fi mentionat in fisa produsului la timpul vanzarii sale exclusive pe site-ul AKS-online.ro. Garantia produselor este de 12 luni de la livrare in conditiile utilizarii si montarii corespunzatoare, si niciun membru nu poate solicita o garantie extinsa, mai mult decat cea mentionata .
Indicatiile de utilizare sunt definite in fisa de produs. Indicatiile de montaj, atunci cand acestea sunt necesare, sunt diponibile pe site-ul AKS-online, pentru fiecare produs in parte.

7.6.2. AKS SRL nu garanteaza disponibilitatea pe stoc a nici unui produs disponibil spre achizitionare pe site.
7.7. Returnarea produselor
•             7.7.1. Clientul AKS SRL poate returna produsele achizitionate prin intermediul unui Contract, in urmatoarele situatii:
o             7.7.1.1. Produsele prezinta deteriorari
o             7.7.1.2. Produsele au fost livrate gresit
o             7.7.1.3. „Consumatorul are dreptul de a denunta unilateral contractul la distanta, fara penalitati si fara invocarea unui motiv, in termen de 10 zile lucratoare de la primirea produsului sau, in cazul prestarilor de servicii, de la incheierea contractului, respectiv de la validarea si transmiterea comenzii. Singurele costuri care pot cadea in sarcina consumatorului sunt cheltuielile directe de returnare a produselor” conf. O.G. 130/2000, pentru persoanele ce achizitioneaza produse din siteuri, folosind tehnicile de comunicare la distanta, aplicandu-se definitiile cuprinse in O.G. 130/2000.
•             7.7.2. Clientul este obligat sa notifice AKS SRL intentia/cererea sa de a returna produsele achizitionate, prin orice mijloc de comunicare scrisa (e-mail/fax/etc) in termen de maxim 10 zile lucratoare de la primirea produselor.
Notificarea clientului va contine obligatoriu instructiuni cu privire la: inlocuirea produselor ce vor fi returnate si/sau toate datele necesare pentru returnarea contravalorii produselor returnate pe care Clientul nu le doreste inlocuite (cont IBAN, banca, etc,)
•             7.7.3. Clientului care a notificat AKS SRL conform art 7.7.2 ii revine responsabilitatea de a se asigura ca produsele la care a facut referire vor fi returnate la AKS SRL in maxim 3 zile lucratoare de la data expedierii notificarii, in caz contrar AKS SRL considerand cererea nefondata/invalida.
•             7.7.4. Clientul nu poate returna produsele achizitionate prin intermediul unui Contract, si/sau nu poate pretinde oricare alte daune-interese/despagubiri, in urmatoarele scopuri sau situatii:
o             7.7.4.1. Inlocuirea produsului achizitionat cu un alt produs cu alte specificatii sau de un tip diferit, exceptie facand situatia prevazuta la art. 7.7.1.
o             7.7.4.2. Cererea de returnare in cazul art. 7.7.1., cauzata de oricare situatie prevazuta la 7.7.1 are data de expediere care depaseste perioada de 10 zile lucratoare prevazute conform art 7.7.1.3, din ziua lucratoare urmatoare datei contractului onorat.
o             7.7.4.3. In cazul returnarii produsului cu una dintre cauzele declarate in art. 7.7.1, produsul returnat nu este in aceeasi stare in care a fost livrat (in ambalajul original, cu toate etichetele intacte si documentele care l-au insotit).
7.7.4.4. Cf. O.G. 130/2000 art. 10 lit.c.AKS SRL isi rezerva dreptul de a nu accepta returul pentru produse care, prin natura lor, nu pot fi returnate sau care se pot degrada ori deteriora.
7.7.4.5.Produsele la care Clientul a facut referire in notificarea catre AKS SRL conform art 7.7.2 dar care nu au fost efectiv returnate la AKS SRL in maxim 3 zile lucratoare de la data expedierii notificarii, caz in care AKS SRL considera cererea de returnare ca nefondata/invalida.
•             7.7.5. In cazul rambursarii contravalorii produsului, aceasta se va face in cel mult 30 de zile de la primirea produselor returnate.
•             7.7.6. In cazul inlocuirii produsului cu unul identic, conform 7.7.1.1, inlocuirea se va face in conditiile si limitele unei comenzi normale.
•             7.7.7. In cazul in care Clientul care a returnat un produs in conformitate cu prevederile art 7.7.1., iar AKS SRL nu dispune de un produs identic pentru inlocuire, acesta va oferi clientului contravaloarea produsului si in conformitate cu 7.7.5.
•             7.7.8. Contravaloarea serviciilor suplimentare incluzand dar nelimitandu-se la transportul produselor, achitata de catre client, nu se ramburseaza.
•             7.7.9. In toate cazurile, cheltuielile de returnare/re-expediere vor fi suportate de catre client cu exceptia 7.7.1.1 si 7.7.1.2.
7.8.Conditii obligatorii la returnarea produselor
7.8.1.- Produsele nu pot fi returnate decat in ambalajul original, fara defecte de manipulare si insotit de toate documentele originale (factura, certificat de conformitate, etc.)
8. Frauda
8.1. AKS SRL nu solicita Clientilor sau Utilizatorilor sai prin niciun mijloc de comunicare (e-mail/telefonic/SMS/ etc) informatii referitoare la date confidentiale, conturi/carduri bancare sau parole personale.
8.2. Exceptie de la art. 8.1 fac Clientii persoane juridice, in sensul obtinerii de catre AKS SRL a numarului de cont, respectiv a bancii Clientului, in numele caruia se va face facturarea unei comenzi si Clientii (persoane fizice sau juridice) carora AKS SRL trebuie sa le restituie contravaloarea produselor returnate.
8.3. Clientul / Membrul isi asuma intreaga responsabilitate pentru divulgarea unui tert a datelor sale confidentiale.
8.4. AKS SRL declina orice responsabilitate, in situatia in care un Membru / Client ar fi / este prejudiciat sub orice forma de catre un tert care ar pretinde ca este/reprezinta interesele AKS SRL .
8.5. Clientul sau Membrul va informa AKS SRL asupra unor asemenea tentative, folosind datele de contact.
8.6. AKS SRL nu promoveaza SPAMul. Orice Membru/client care a furnizat explicit adresa sa de email pe site poate opta pentru stergerea acesteia.
8.7. Comunicarile realizate de catre AKS SRL prin mijloace electronice de comunicare la distanta (i.e. e-mail) contin datele de identificare complete si conforme ale expeditorului sau legaturi catre acestea, la data transmiterii continutului.
8.8. Urmatoarele scopuri atinse sau nu vor fi considerate tentativa de fraudare a siteului/continutul si/sau AKS SRL si se va pune in miscare cercetarea penala impotriva aceluia sau acelora care a(u) incercat sa sau a(u) atins acest(e) scop(uri):
•             8.8.1. de a accesa datele de orice tip ale altui Membru/Client prin folosirea unui cont sau prin orice alta metoda.
•             8.8.2. de a altera sau de a modifica continutul siteului sau Continutului expediat prin orice metoda de catre AKS SRL catre Membru / Client
•             8.8.3. de a afecta performantele serverului/serverelor pe care ruleaza siteul
•             8.8.4. de a accesa sau a divulga oricarui tert care nu are autoritatea legala necesara, continutul expediat prin orice mijloc de catre AKS SRL catre Membru/ Client atunci cand acesta nu este destinatarul legitim al continutului.
9. Limitare de responsabilitate
9.1. AKS SRL nu poate fi tinuta responsabila in fata nici unei persoane fizice sau juridice care foloseste prezentul continut sau se bazeaza pe continut.
9.2. AKS SRL nu poate fi tinuta responsabila pentru orice fel de prejudiciu (direct, indirect, accidental sau nu /etc) ce rezulta din folosirea sau din incapacitatea de folosire a informatiei de tip continut prezentata sau nu pe site sau pentru orice tip de erori sau omisiuni in prezentarea continutului care pot conduce la orice fel pierderi.
9.3. In cazul in care un Membru/Client considera ca un Continut expediat prin orice mijloc de catre AKS SRL , violeaza drepturile de copyright sau orice alte drepturi, acesta poate sa contacteze pentru detalii AKS SRL , conform detaliile de contact, astfel incat AKS SRL sa poata lua o decizie in cunostinta de cauza.
9.4. AKS SRL nu garanteaza Membrului sau clientului acces pe site sau la serviciu si nu ii confera dreptul de a descarca sau de a modifica partial si/sau integral continutul, de a reproduce partial sau integral continutul, de a copia, sau de a exploata orice continut in orice alta maniera, sau de a transfera vreunui tert orice continut asupra caruia are si/sau a obtinut acces, in baza unui acord de utilizare, fara acordul prealabil scris al AKS SRL .
9.5. AKS SRL nu raspunde de continutul, calitatea sau natura altor site-uri la care se ajunge prin legaturi din continut, indiferent de natura acestor legaturi. Pentru respectivele site-uri, raspunderea o poarta, integral, proprietarii acestora.
9.6. AKS SRL este exonerata de orice vina in cazul utilizarii siteurilor si/sau al continutului transmis catre Membru sau Client prin orice mijloc (electronic, telefonic, etc), prin intermediul siteurilor, e-mail-ului sau al unui angajat al AKS SRL , atunci cand aceasta utilizare a continutului poate sau produce pagube de orice natura de partea Membrului, Clientului si/sau oricarui tert implicat in acest transfer de Continut.
9.7. AKS SRL nu ofera niciun fel de garantii directe sau indirecte ca:
•             9.7.1. serviciul va fi potrivit cerintelor clientului
•             9.7.2. serviciul va fi neintrerupt, sigur sau fara erori de orice fel
•             9.7.3. produsele/serviciile obtinute gratis sau contracost prin intermediul serviciului vor corespunde cerintelor sau asteptarilor clientului
9.8. Operatorii, administratorii si/sau proprietarii site-ului nu sunt sub nici o forma responsabili pentru relatiile sau consecintele acestora rezultand din, dar nelimitandu-se la, achizitii, oferte speciale, promotii, promovari, sau oricare alt tip de relatie / legatura / tranzactie / colaborare / etc. care pot aparea intre client sau Membru si oricare dintre cei care isi fac promovare directa sau indirecta prin intermediul siteului.
10. Forta majora si cazul fortuit
10.1. Exceptand cazurile in care nu au prevazut in mod expres altfel, nici una din partile unui contract incheiat, care este inca in derulare, nu va fi raspunzatoare pentru neexecutarea la termen si/sau in mod corespunzator, total sau partial, a oricareia din obligatiile care ii incumba in baza contractului, daca neexecutarea obligatiei respective a fost cauzata de un eveniment de forta majora.
10.2. Partea sau reprezentantul legal al partii care invoca evenimentul mai sus mentionat este obligat sa aduca la cunostinta celeilalte, imediat si in mod complet, producerea acestuia si sa ia orice masuri care-i stau la dispozitie in vederea limitarii consecintelor respectivului eveniment.
10.3. Partea sau reprezentantul legal al partii care invoca evenimentul mai sus mentionat este exonerat de la aceasta obligatie numai in cazul in care evenimentul o impiedica sa o duca la bun sfarsit.
10.4. Daca in termen de 15 zile de la data producerii lui, respectivul eveniment nu inceteaza fiecare parte va avea dreptul sa notifice celeilalte parti incetarea de plin drept a acestui contract fara ca vreuna dintre ele sa poata pretinde celeilalte alte daune-interese.
10.5. Partea care invoca evenimentul de forta majora trebuie sa faca dovada imposibilitatii executarii obligatiilor in termen de 30 zile de la data producerii evenimentului dar in limitele art. 10.3.
11. Litigii
11.1. Prin folosirea/vizitarea/vizualizarea/etc siteurilor si/sau al oricarui continut trimis de catre AKS SRL Membrului/Clientului prin accesare si/sau expediere prin orice mijloc (electronic, telefonic, etc), acesta se declara de acord cel putin cu prezentele „Termeni si conditii”.
11.2. Orice disputa cu referire la prezentele Termeni si Conditii care ar putea sa apara intre Membru/Client si AKS SRL se va rezolva pe cale amiabila.
11.3. AKS SRL nu raspunde de nici o pierdere, costuri, procese, pretentii, cheltuieli, despagubiri, sau alte raspunderi, in cazul in care acestea sunt cauzate direct de nerespectarea Termenilor si conditiilor.
11.4. Orice disputa de orice fel (exclusiv art. 11.2) care ar putea sa apara intre Membru si AKS SRL sau partenerii sai se va rezolva pe cale amiabila. Daca aceasta nu va fi posibila, conflictul va fi solutionat de instanta Municipiului Bucuresti, in conformitate cu legile romane in vigoare.
11.5. Daca oricare dintre clauzele de mai sus va fi gasita nula sau nevalida, indiferent de cauza, aceasta clauza nu va afecta valabilitatea celorlalte clauze.
11.6. Prezentul document a fost redactat si va fi interpretat in conformitate cu legislatia romana.
12. Reclamatii si sugestii
12.1. Clientii pot trimite eventuale reclamatii si sugestii la: adresa de email secretariat@alukoenigstahl.ro, tel: 021/3277780, fax: 021/3264860 sau la sediul AKS SRL din Bucuresti, B-dul Unirii nr.64, bloc K4, sector 3
13. Intrebari despre produse
•             13.1. In cazul in care exista intrebari in legatura cu produsele comercializate, va rugam sa ne contactati la numarului de telefon 0264-430419, de luni pana joi intre orele 9.00 si 17.00 si vinerea intre orele 9.00 si 14.00, sau prin email la tehnic.cluj@alukoenigstahl.ro
•             13.2. Orice intrebari,comentarii, feedback, sugestii sau alte comunicari sau informatii despre sau referitoare la site-ul www.aksmagazin.ro si continutul acestuia, functionalitatea sau imbunatatirea acestuia vor ramane proprietatea AKS SRL. Astfel, vom detine exclusiv drepturile asupra punerii lor in practica fara a ne obliga sa ne compensam fata de dumneavoastra.
14. Modificari ale politicii de administrare a site-ului si dispozitii finale14.1. Conditiile de vanzare sau regulamentele pot fi modificate sau intrerupte de catre administratorii sau proprietarii site-ului in orice moment fara nici o notificare prealabila si fara nici un fel de pretentie din partea Clientilor sau vizitatorilor site-ului.14.2. AKS SRL nu va putea fi facuta responsabila pentru eventualele erori aparute pe site din orice cauza, inclusiv din cauza unor modificari, setari, etc., care nu sunt facute de catre administratorul site-ului.
14.3. Site-ul Aksmagazin.ro poate fi modificat sau intrerupt in orice moment fara nici o notificare prealabila si fara nici un fel de pretentie de orice fel din partea Clientilor sau vizitatorilor site-ului.

Înapoi la începutul paginii

Căutați produse

Produsul a fost adăugat în coș